ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Paraplíčková masopustní veselice láká převelice

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Únor je neodmyslitelně spojen s masopustním veselím, proto jsme i v naší Mateřské škole Paraplíčko v Prachaticích připravili velkolepý karneval.

# Sobota 2/3 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Marika Šmajclová a Martina Lišková, MŠ Česká

 A to v úterý 20. února. Karneval se u nás řadí k nejveselejší, nejbarevnější a nejoblíbenější akci, na kterou děti vzpomínají ještě v dospělosti, jak říká i následující básnička.

Masopustní veselice, láká děti převelice.
Paraplíčko rádo tančí, všechny masky hezky roztančí.
Tancuj, zpívej, radost měj, soutěže si užij, je nám hej.
Karneval nás velmi láká, Paraplíčko maskám mává.
Na shledanou přátele, masopust se povede!

Školka se prostřednictvím nepřeberné škály úžasných masek proměnila v říši pohádek a fantazií. Díky šikovným maminkám, které pečlivě a s láskou připravily dětem nápadité převleky, se děti alespoň na chvilku staly vysněnými postavičkami či zvířátky.

Ve školce se proháněly překrásné masky – hasiči, včelky, berušky, víly, čarodějky, čertíci, Červená Karkulka, Spidermani, piráti, princezny, klauni, Tlapkové patroly, prasátko Pepa, myslivec, jednorožec, kočičky, Batmani, mořská panna a spousty dalších.

Karnevalové masky společně s učitelkami a rodiči tančily, soutěžily a užívaly si pořádného veselí až do pozdního odpoledne. Za účast na hrách a soutěžích byly děti sladce odměňovány. Po celou dobu karnevalu byl k dispozici baby bar, kde se mohli všichni přítomní občerstvit a načerpat sílu k dalšímu tanci či soutěži.

Děti jenom zářily, byly nadšené a spokojené. Přesně tak má vypadat každý při masopustním veselí. A jak si toto zábavné odpoledne užily děti ve školce, tak to vám napoví fotografie. - Děkujeme všem za účast a těšíme se opět příští rok.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky