ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Děti z Krumlovské se v únoru potkaly i s Najou

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Únorovému programu v naší prachatické školce v Krumlovské ulici vévodilo několik zajímavých událostí a nechyběl mezi nimi ani karneval.

# Pátek 23/2 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Klára Černá, Lenka Prášková - učitelky MŠ Krumlovská

Jedna z pranostik na měsíc únor zní: Jestli únor honí mraky, staví březen sněhuláky. My v naší školce Krumlovská dokážeme vyzrát na každé počasí a zábavu si vždy najdeme.

Začátkem února navštívili naši předškoláci Den otevřených dveří na Základní škole Zlatá Stezka, kde nejenom pořádně prozkoumali školní prostředí, ale posadili se také do lavic a vyzkoušeli si, jaké to je být opravdovým školákem při hodině matematiky a českého jazyka. Velkou atrakcí pro děti byly 3D brýle v přírodovědné učebně.

A víte, kde se potkáte s užovkou Najou? My ano! V Centru ekologické výchovy Dřípatka. Právě tam jsme si jí mohli pohladit a ti nejodvážnější dokonce i pochovat. Čekal nás totiž environmentální program Nebezpečná zvířata. Nejprve jsme různá zvířata poznávali podle obrázků a potom jsme si na ně zahráli i různé zajímavé hry. Nakonec na nás čekala kamarádka Naja.

O řemeslech zapomenutých i současných jsme se mnohé dozvěděli v dětské knihovně. Do školky pak za námi přijely hned dvě pohádky s krásnými ručně vyrobenými loutkami - Nafrněná princezna a Devět jednou ranou.

A co byl únor bez karnevalu? Jako každý rok i tentokrát se po školce proháněly čarodějnice na košťatech, spidermani, princezny, hrabě Drákula, tygříci, kočky, kostlivci, automobiloví závodníci a nad vším dohlíželi malí policisté. Diskotéka, spoustu her, radosti a smíchu nás provázelo celé středeční dopoledne. A aby zbylo něco i pro rodiče, mohou si s dětmi zahrát naši Masopustní plotovku před budovou školky.

Únor nám pomalu končí a teprve v březnu se uvidí, jak to bude s těmi sněhuláky podle pranostiky. A pokud už letos žádného sněhuláka nepostavíme, nevadí. Na jaro už se všichni moc těšíme a také na další akce a programy, které nás společně v naší školce čekají.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky