ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Masopust v ulicích Prachatic provázelo sluníčko

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Již několik let se o jednu z masopustních tradic v Prachaticích stará ZŠ Zlatá stezka, když pořádá průvod masek městem. Připravila ho i letos.

# Čtvrtek 15/2 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Jana Ištoková – garant akce, ZŠ Zlatá stezka 240

V dopoledních hodinách v úterý 13. února vyrazil průvod masek od naší školy městem a bylo se opravdu na co koukat. Děti měly krásné a nápadité masky a průvod si náležitě užily. Do kroku jim vyhrávala harmonika, rytmus udával vozembouch a zpěv byl podpořen studentkami střední pedagogické školy. Letošní rok se k našemu veselí připojilo i gymnázium, kde nás mile přijali.

Mezi již tradiční zastavení s tancem patřili Obchodservis Kaprál, pedagogická škola a Knihkupectví Müller. Vyvrcholením průvodu byl masopustní rej na Velkém náměstí. Tady nás přivítali se sladkostmi zástupci města společně s panem starostou Janem Bauerem, který nám dal povolení k masopustnímu kolečku a zároveň si v něm zatančil.

Jsme moc rádi, že nás na náměstí přišly podpořit děti z mateřských škol, třída dětí z Vodňanky, rodiče, prarodiče a ostatní prachatičtí spoluobčané. Tradice by se měly udržovat, proto se už těšíme na další ročník.

 

 

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky