ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

V areálu hospice rozdával radost masopustní rej

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Masopustní veselí dorazilo v úterý také do našeho prachatického hospicového areálu. A udělalo velkou radost jak klientům, tak personálu.

# Středa 14/2 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY:

Eva Jungvirtová - Hospic sv. Jana N. Neumanna

Akce se moc vydařila. Náš veselý masopustní průvod přinesl v úterý 13. února radost především klientům Domova Matky Vojtěchy. Vylolal smích, někdy i dojetí. Průvod doprovázely lidové písně, právě ty často vzbudily milé reakce klientů, které jsou obrovskou odměnou pro ošetřující personál. Mnoho z klientů si zatančilo a zbytek se občerstvil tradičním masopustním pohoštění. Sladké pečivo a masopustní koblihy nám darovala pekárna Klas a pekárna Husinecký chleba. Takové gesto sounáležitosti nás vždy potěší.

Tato forma aktivizace klientů s demencí se nám každoročně vyplácí, má přínos v několika ohledech. Tradiční oslava nabízí stimulaci senzorickou prostřednictvím barevných kostýmů, hudby a tance. Vizuální podněty rozbíjejí monotónnost každodenní rutiny, především hudba často přinese hluboko uložené vzpomínky. Interakce s ostatními navíc přináší i aspekt socializace a pozitivně ovlivňuje klienty se demencí.

Průvod připravili zaměstnanci Domova Matky Vojtěchy a přinesli pozitivní atmosféru plnou radosti do celého areálu hospice. Patří jim za to obrovské poděkování.

 

 

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky