ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Nově vybavené komunitní prostory husitské fary

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Modlitebna církve husitské v Prachaticích se proměnila v multifunkční komunitní prostor, který může v případě zájmu sloužit i širší veřejnosti.

    

  

# Středa 31/1 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Za NO CČSH Prachatice Martina Vondrušková

XNáboženská obec Církve československé husitské v Prachaticích získala prostřednictvím Místní akční skupiny Šumavsko dotaci na vybavení společenských prostor fary ve výši 200 200 korun z Programu rozvoje venkova Státního zemědělského intervenčního fondu. Díky přidělené dotaci jsme přeměnili prostory naší modlitebny na multifunkční komunitní prostor, který bude ještě o něco lépe sloužit pro různé aktivity jak náboženské obce, tak i rodinného centra Naomi – střediska Husitské diakonie, které tyto prostory také užívá.

Kostelní lavice byly vyměněny za krásné dřevěné židle, aby se prostor mohl snadno přeměnit a sloužit nejen jako přednáškový sál, ale také aby se zde mohly odehrávat například workshopy nebo koncerty. Koupili jsme také pět skládacích stolů, flipchart, dataprojektor a projekční plátno pro vzdělávání, ale i třeba k promítání dokumentů a podobně.

Komunitní prostor je dále vybaven novou kuchyňskou linkou se spotřebiči, čímž se rozšířila možnost dalších aktivit i o gastronomické semináře a tak dále. Jsme rádi, že nové vybavení získal také venkovní prostor fary - přilehlá Komunitní zahrada Getsemany. Na té přibylo třicet zahradních křesel a dva stolky. Věříme tak, že v následujících letech proběhne více akcí i na farní zahradě.

Pokud vás prostor fary zaujal, máte chuť se v něm seberealizovat prostřednictvím vlastních akcí, neváhejte nás kontaktovat a budeme společně hledat cesty, jak můžeme spolupracovat. Jsme otevření nejen vzdělávacím a společenským, ale i kulturním akcím. Těšíme se na vaše záměry.

A tímto děkujeme Místní akční skupině Šumavsko, že jsme v rámci Strategie komunitně vedeného místního rozvoje mohli vybavit faru tak, aby mohla zase o něco lépe a důstojněji sloužit lidem nejen z Prachaticka. Děkujeme především za podporu finanční, ale i při administraci dotace. Vážíme si této spolupráce a doufáme, že to na husitské faře bude žít ještě o něco více společenským životem.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky