ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Na Štěpána běhaly v Prachaticích celé rodiny

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Na druhý svátek vánoční se už po dvaačtyřicáté sjeli nejlepší běžci jižních Čech do Prachatic na Štěpánský běh, který pořádají prachatičtí běžci.

    

  

# Sobota 30/12 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

TEXT: Jan Kocourek, FOTO: Jiří Fuchs

Závod je díky své oblibě již několik let zařazen do Jihočeského běžeckého poháru. Letos se postavilo na start 199 závodníků od dětí přes dospělé až po seniory. Ty nejmenší, kteří trať absolvovali s rodiči, čekalo sto metrů, dospěláky čekal desetikilometrový hlavní závod, případně pětikilometrový vložený závod.

Mezi závodníky byl vidět i starosta Prachatic Jan Bauer nebo ředitel Sportovního zařízení města Prachatic Martin Kutlák. Běžce podporovaly zhruba tři stovky diváků. V hlavním závodě si mohli diváci vychutnat vynikající souboj v cílové rovince mezi loňským vítězem Vojtou Novákem z Brna a Davidem Vašem, který má v Prachaticích dvě vítězství.

Nakonec souboj vyhrál Vojtěch Novák s časem 32,38 minuty a tak vyrovnal počet vítězství se soupeřem na 2:2. Oba borci si slíbili, že si to za rok spolu opět rozdají. Časový rekord 31,31 minuty zůstal neohrožen. V ženách vyhrála suverénně Natálie Brlicová z SK Čtyři Dvory s časem 39,02 minuty. Pořadatelé děkují městu Prachatice a všem sponzorům za podporu závodu.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky