ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Skutek neutek aneb dětští dobrovolníci oceněni

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Na prachatické radnici jsme se letos zaměřili na mladé dobrovolníky mladší patnácti let, kteří pomáhají nejrůznějšími skutky a ocenili jsme je.

    

  

# Středa 27/12 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Hana Rabenhauptová, Město Prachatice

Letos v létě Město Prachatice vyhlásilo dobrovolnickou kampaň nazvanou Aby skutek neutek, ve které jsme vyzvali děti, rodiče, učitele, vedoucí kroužků nebo kamarády, aby sepsali dobré skutky své, či svých dětí, kamarádů, žáků a napsali nám, kde pomáhají, jak, s čím a komu. A přišla nám řada návrhů, a to psanou formou, prostřednictvím obrázků, ale dorazily i fotografie.

Nyní v prosinci u příležitosti Mezinárodního dne dobrovolníků jsme pak přistoupili k samotnému vyhodnocení a slavnostnímu předání certifikátů. Toho se ujal starosta města Jan Bauer. K poslechu všem zahrála na klávesy Lenka Alföldy a její tři svěřenkyně z hudebního oboru ZUŠ Prachatice. Do ukrajinštiny tlumočila dobrovolnice z ČČK Prachatice a o prachatickém dobrovolnickém centru promluvil Zdeněk Krejsa.

Certifikáty za dobrovolnictví získali FILIP KŘIŠŤAN, ANDREJKA HOUŠKOVÁ, HONZÍK PENC, JARUŠKA USATYUK a ONDRA VANĚČEK. V čem jsou tyto děti mimořádné? Pomáhají s venčením psů starým lidem, dokážou hrát karty, zpívat i malovat s lidmi s handicapem, nebo odnést, přinést, podržet vozíčkářům dveře, tašku, pomáhají s nákupy, či sázet a ošetřovat stromy. A ocenění se dočkala také ZŠ Prachatice - Zlatá stezka 387 a ZŠ Prachatice - Zlatá stezka 240 za skutky a informovanost o dobrovolnictví. Oceněným gratulujeme a děkujeme za jejich mimořádný přístup a dobré skutky.

Když se kolem sebe rozhlédneme, na každém kroku je pro dobrý čin místo. Někomu pomoci, poradit či jej potěšit slovem, pozorností, drobností nebo jen úsměvem. Možná si nyní někdo z vás říká, to ale moje děti dělají také, to naše škola, žáci umí... No bez nominace jsme je ocenit a pozvat nemohli… Tak vyčkejte na další výzvu :)

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky