ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Kostel ve Zbytinách hostil adventní koncert

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - U svatého Víta spojil ve čtvrtek své pěvecké síly prachatický sbor Česká píseň a také děti ze zbytinské základní a mateřské školy.

    

  

# Sobota 23/12 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY: Ladislav Beran

Ve zbytinském kostele svatého Víta se ve čtvrtek 21. prosince v předvečer nastávajících vánočních svátků uskutečnil adventní koncert mateřské a základní školy Zbytiny, která jako hosta přivítala prachatický smíšený pěvecký sbor Česká píseň. V kostele se sešlo mnoho lidí, kteří dorazili na koncert zejména dětí – podpořit je přišli rodiče, babičky, dědečkové ale i sousedé.

Pásmo vánočních koled a melodií začaly nejmenší děti z mateřské školky, po nich s pěkným andělským pásmem přišli žáci základní školy. Dlouhotrvající potlesk byl vyjádřením toho, jak se dětem zpívání a přednes básniček i vánočních říkanek povedl.

Česká píseň Prachatice je smíšený pěvecký sbor, který již mnoho let působí v našem okrese a jeho repertoár je znám nejen u nás, ale i daleko za hranicemi České republiky. Program sboru byl ve čtvrtek plný vánočních písní, českých koled a na závěr sbor společně se zbytinskými dětmi zazpíval koledy i známou píseň Vánoce, Vánoce přicházejí. Což byla pěkná tečka za povedeným koncertem.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky