ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Před Vánocemi jsme se v Paraplíčku nezastavili

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - V Paraplíčku jsme prožili krásný předvánoční čas, který byl umocněn nejenom vánočními koledami, ale také radostí při čekání na Ježíška.

    

  

# Sobota 23/12 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Marika Šmajclová a kolektiv učitelek a asistentů z MŠ Česká

V polovině prosince se v Paraplíčku děly velké věci. To vše zahájil tematický den pod vedením učitelek Bohuslavy Jindrákové a Štěpánky Machové Žižkové, které si pro celou školku připravily pestrý program. Po celé školce byla rozmístěna stanoviště, kde každým krokem byly děti blíž ke Štědrému dni.

Nejdříve si každá třída ozdobila svůj vánoční stromeček, poté poznávaly tradiční zvyky jako je rozkrajování jablíčka, házení střevíčku, pouštění lodiček a mnoho dalšího až po samotné zakončení, kdy se vydaly po obtížné cestě do Betléma. Děti si toto dopoledne moc užily a přivoněly si k Vánocům.

Do vánočního Paraplíčka jsme vtáhli i naše milé rodiče, prarodiče a blízké, pro které si děti připravily společnou besídku. Ve venkovním atriu školky zaznívaly housle, klávesy, kytara, flétna a především dětský zpěv. Bylo to kouzelné odpoledne. Přítomné to nejenom naladilo na vánoční atmosféru, ale také pohladilo na duši a rozhýbalo v bocích. Závěrečné řeči se ujala ředitelka Helena Turková Kubátová, která popřála všem krásné Vánoce.

Vyvrcholením předvánočního času v Paraplíčku byl příchod Ježíška. Čekání jsme si zkrátili loutkovým divadlem O třech kůzlátkách, kterou si pro naše děti připravily učitelky Lenka Cháberová, Jana Pešková Loukotová a Martina Lišková. Kůzlátka se od vlka nenechala napálit a všechno dobře dopadlo.

A zazvonil zvoneček… A už tu byl Ježíšek! Tak honem rychle k vánočnímu stromečku, jestli nám tam nenechal nějaké dárky. A představte si, že ano a mnoho! Děti v Paraplíčku byly totiž moc šikovné a hodné, proto si také zasloužily bohatého Ježíška. Prožili jsme radostné dopoledne u vánočního stromku. Děti objevovaly, s kterými hračkami si budou hrát jako první.

A tím to ještě nekončí… Děti v prosinci prožily ještě další společenské a kulturní akce, které se konaly mimo školku. Vydaly se například do městského divadla na vánoční balet nebo na pohádku Hlídali jsme Ježíška. Dále navštívily vánoční koncert v Základní umělecké škole Prachatice a také vánoční výstavu v Muzeu českých loutek a cirkusu.

Zúčastnily se výukového programu Od adventu do Vánoc na Dřípatce a také v Městské knihovně v Prachaticích Skřítkové z knížek. A v neposlední řadě nezapomněly ani na babičky a dědečky v Domově seniorů Mistra Křišťana, kde zatancovaly a zazpívaly vánoční koledy. Nechyběla ani vánoční procházka, při které se obdivovala místní krásná výzdoba.

Je až neuvěřitelné, jak ten prosinec rychle utekl. Prostřednictvím těchto všech akcí jsme si to v Paraplíčku náramně užili. Dětem svítily oči radostí. A nám všem přítomným v Paraplíčku hřálo u srdíčka, neboť společná radost a láska náleží přece k Vánocům. Nenechte se semlít každoročním shonem, ale zastavte se na moment a prožijte společné chvíle s rodinou. Radujte se z maličkostí, tak jako ty děti, co září štěstím. Krásné Vánoce.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky