ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Na půdě vyráběli dárky pro radost u Vojtěchy

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Komunitní centrum Na půdě během listopadových a prosincových setkání vytvořilo vánoční dárky pro klienty Domova Matky Vojtěchy.

    

  

# Středa 20/12 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Za KreBul a MAS Šumavsko Jakub Imbera

Členové komunity tak chtěli udělat radost v adventním a vánočním čase lidem, kteří mají závažné onemocnění a každá pozornost je pro ně velkou radostí. S nápadem přišla Hana Vávrová, která dochází do zařízení pravidelně navštěvovat svou kamarádku a chtěla na Vánoce udělat dobrý skutek pro další klienty, ale sama by na něj nestačila.

Požádala tak ostatní členy naší komunity, aby jí s nápadem pomohli. Ostatní neváhali a do příprav se s velkým zapálením zapojili. Dárek obsahoval papírový origami stromeček, čtyřlístek pro štěstí a kousek přírody v podobě přírodních materiálů, které členové komunity v průběhu roku nasbírali a vzniklo tak sedmadvacet dárečků.

K dárečkům také přidali ručně vyrobená přání, do kterých každý ze členů komunity napsal osobní vzkaz. Samotní členové centra Na půdě zažili po předání dárků velmi silné emoce a těšilo je, že mohli věnovat svůj čas a práci takovému účelu.

„I někdo z nás u Matky Vojtěchy může skončit. To je důležité si uvědomit. A mě osobně by takový malý dárek nesmírně potěšil,“ shrnul své pocity se slzami v očích jeden ze členů naší komunity. Na svou babičku, Hanu Vávrovou, jsem patřičně pyšný a za její iniciativu jí patří veliké díky. Věřím, že nejen ona se bude v podobných aktivitách angažovat nadále.

Komunitní centrum Na půdě, které funguje pod společností KreBul a jehož aktivity jsou podporovány MAS Šumavsko, se za uplynulý rok projektu Živé a šťastné Šumavsko OPZ+ značně rozvinulo ve skupinu lidí, kteří umí spojit síly a šířit radost i mimo prostory komunitního centra.

Jakub Imbera, vedoucí komunitního centra Na půdě

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky