ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Vánoční dílna a vzácná návštěva v Paraplíčku

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - První prosincový týden byl v prachatické mateřské škole Paraplíčko v České ulici jak jinak než originální, pestrý a především kouzelný.

    

  

# Pátek 15/12 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY – MŠ Paraplíčko

Marika Šmajclová, Martina Lišková, Jana Seberová

Předvánoční období jsme si společně s dětmi a rodiči zpestřili vánoční dílnou, která se uskutečnila hned v pondělí po první adventní neděli. Školka se proměnila na Ježíškovu dílničku, která v sobě ukrývala spousty šikovných malých i velkých skřítků (maminek, tatínků a prarodičů). Ve vánoční dílně jsme se společně všichni zastavili a na moment se z nás stali skřítkové, kteří různými formami zhmotňovali kouzelnou a voňavou atmosféru blížících se Vánoc.

Pod vedením hlavních skřítků/učitelek si rodiče s dětmi vytvořili krásné svícny, které byly zdobené přírodním materiálem. Další skřítek měl na starosti sklenice, které jsme zdobili ubrouskovou technikou a dotvářeli je umělým sněhem či dalšími ozdobnými předměty. Skřítek nezapomněl ani na vánoční dekoraci v podobě věnečku ze šišek ozdobený mašličkami.

Zkrátka – všichni skřítkové malí i velcí byli tak šikovní, že díky jejich fantazii vznikla nádherná díla, která si odnesli všichni domů. Během společného tvoření, povídání si, ochutnávání občerstvení od šikovných maminek nám milou atmosféru dokreslovaly vánoční písničky. Akce byla velmi příjemná a byli jsme rádi, že jsme s vámi mohli strávit předvánoční čas.

Následující den jsme byli v Paraplíčku poctěni vzácnou návštěvou Mikuláše, čerta a anděla. Ti se zastavili v každé třídě. Někde dokonce čert vytáhl svou knihu hříchů. Ale nebojte, nikoho si sebou do pekla neodnesl, neboť zjistil, že v Paraplíčku jsou samé šikovné a hodné děti. Společně se vždy Mikulášovi řekla básnička a všechny hříchy byly smazány. A tak hodný anděl mohl obdarovat nadílkou všechny přítomné dětičky.

A teď už se jen těšíme na Vánoce. Ještě nás čeká vánoční besídka a návštěva Ježíška, který nám přinese dárky. Za celé Paraplíčko Vám přejeme poklidný čas vánoční v rodinném kruhu prožitý.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky