ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Skauti pozvali na vázání věnců a zájem byl velký

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Prachatičtí skauti opět nabídli veřejnosti vůni jedlového chvojí, koledy, předvánoční atmosféru i skautské ozdoby vyrobené 3D tiskárnou.

    

  

# Středa 6/12 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Za prachatické skauty Vlaďka Šmajclová

Sobota před první adventní nedělí patří již mnoho let v Prachaticích akci nazvané Vázání adventních věnců pro veřejnost. Tu pořádá naše prachatické skautské středisko Zlatá stezka. Letos nám plány narušil neobvyklý sněhový příval, a proto byla akce v plánovaný den konání raději přesunuta na neděli 3. prosince.

Počasí se umoudřilo, zaměstnanci DDM pročistili přístup k budově sněhovými závějemi a tak se odpoledne mohla místní tělocvična opět zaplnit vůní jedlového chvojí, která je tím prvním, co příchozí praští přes nos. Chvojí jsme totiž za pomoci Městských lesů Prachatice připravili už o týden dříve.

Návštěvníků bylo hojně z řad skautů i veřejnosti. Díky finanční podpoře Města Prachatice bylo tentokrát na výběr i velké množství krásných ozdob, což ocenily zvláště některé děti, jejichž věnce pak byly zakryté dřevěnými sněhovými vločkami, domečky a soby. Letošní novinkou byly ozdoby se skautskou tématikou vytištěné na 3D tiskárně.

Atmosféra naplněná povšechným hlaholem a vánočními koledami naladila přítomné na adventní vlnu. Zapojily se děti i dospělí všech věkových kategorií. Pod rukama návštěvníků vnikaly věnce různých barevných kombinací a v mnoha prachatických rodinách tak v neděli večer zahájili Advent zapálením první svíčky na věnci z této akce.

Jsme rádi, že se akce povedla a těšíme se na setkání při dalších příležitostech, například na Štědrý den při roznášení Betlémského světla. Děkujeme za dlouhodobou podporu Městu Prachatice a Jihočeskému kraji, díky nimž máme možnost akci v takovémto rozsahu zajistit, dále děkujeme redakcím prachatickoNEWS.CZ, Prachatice.eu a Radničního listu, které nám pomáhají s propagací našich akcí.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky