ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Aula pokřtí melodramy duše a klarinetisty live

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Zveme do auly gymnázia na křest nové desky Klarinetového souboru Prachatice a dvojdisku melodramů Marcely Haspeklové a Jana Hovorky.

    

  

# Čtvrtek 30/11 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Klarinetový soubor Prachatice

Po pětileté nahrávací pauze vydáváme dosud nevydané nahrávky, které jsme pořídili ve složení Jan Hovorka, Petr Chalupský, Tomáš Janoušek s Vít Neužil se zpěvačkou Petrou Sovovou. CD, které předkládáme posluchačům, nese jednoduchý název LIVE. Obsahuje hudbu swingovou i filmovou.

Záznamy pochází z Prachatic a Bratislavy, kde sklízíme úspěchy na mezinárodních festivalech. Kompilaci nových nahrávek mohou zájemci poprvé získat ve čtvrtek 14. prosince v aule prachatického gymnázia. Tady bude připraven slavnostní křest a koncert, který začne úderem devatenácté hodiny.

Součástí programu bude také křest dvojdisku melodramů a autorských písní Marcely Haspeklové a Jana Hovorky. Kompilace nabízí posluchačům unikátní možnost nahlédnout do autorských počinů této dvojice. Poetické texty doprovázené autorskou hudbou jsou obohaceny i písněmi, které za dobu několikaleté spolupráce obou protagonistů vznikly.

Večer také nabídne představení limitované expozice obrazové tvorby umělkyň, které se nechaly inspirovat hudebním projektem a na jeho základě vytvářely svá výtvarná díla. Po skončení koncertu a křtu bude možné si u dobrého vína popovídat o tvorbě nejen s protagonisty všech těchto projektů.

Náš klarinetový soubor pak zahraje pro veřejnost ještě předvánočně veřejnosti 10. prosince od osmnácti hodin v kostele sv. Jana Křtitele, povánočně 27. prosince od sedmnácti hodin v synagoze ve Čkyni a novoročně 7. ledna od čtrnácti hodin v poutním kostele na Lomci. Srdečně zveme.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky