ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Volary hostí výstavu velmi zajímavých fotografií

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Ve volarské městské galerii vystavuje jihočeský fotograf Pavel Talich, který ovládá fotografování technikou zvanou camera obscura.

    

  

# Čtvrtek 23/11 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY: Ladislav Beran

Pavla Talicha volarským milovníkům umění představil na vernisáži Jaroslav Pulkrábek - ředitel KIC Volary. Uvedl ho jako jihočeského fotografa, který pracuje a žije v Plané nad Lužnicí, fotografuje technikou camery obscury a účastnil se řady výstav v Čechách i zahraničí.

Pavel Talich nejprve vysvětlil, že technika camera obscura představuje fotografování bez objektivu, při kterém je záznamovým médiem černobílý fotografický papír zejména formátu padesát krát šedesát centimetrů. Je to technika dlouhých časů a exponovaného prostředí.

„Upřednostňuji klasické fotografické materiály a chemický proces. To, co zde vidíte, je část mé práce, kterou jsem rozdělil na dva soubory nazvané Bariéry a Exity. Možná jsou pro vás tak trochu nostalgické, ale po prohlédnutí najdete onen dlouhý čas, který běží dál a dál. Exity jsou reakcí na dění ve společnosti,“ řekl fotograf návštěvníkům volarské výstavy.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky