ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Listopadem od Halloweenu až po počítání nožek

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Děti v mateřské škole ve Strunkovicích nad Blanicí si prošly v listopadu pestrou směsicí aktivit. Některé byly poučením a jiné zábavou v kolektivu.

    

  

# Čtvrtek 23/11 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Za kolektiv MŠ Strunkovice nad Blanicí

Jitka Chánová, Kristýna Šimsová

Začátkem listopadu přijeli do Strunkovic psovodi se svými čtyřnohými parťáky. Předvedli dětem, co policejní pes musí zvládat - poslušnost, vyhledávání ztracených osob, předmětů, zadržení pachatele aj.

Následovalo strašidelné rejdění - oslava svátku Halloween, na který se připravovaly děti s učitelkami několik dní. Školku pomáhaly proměnit ve strašidelné doupě plné pavouků, netopýrů, duchů, kostlivců a nechybělo ani tradiční dlabání dýní. Strašidelný týden byl zakončený halowenským rejem, kdy se nejen děti, ale i paní učitelky proměnily ve strašidelné bytosti, aby předvedly své dovednosti.

Druhý týden v měsíci létali nad Strunkovicemi draci všech barev a tvarů. Vybrali si největší kopec Hořice, počasí nám přálo, a tak draci létali jako o závod. Předškoláci 10. listopadu vycestovali do CEV Dřípatka v Prachaticích, kde pro ně byl připraven vzdělávací program s názvem Na každou nožku jednu ponožku. Děti, nejen že počítaly nožky nejrůznějším živočichům, ale zahrály si nové hry, při kterých pracovaly ve skupinkách a zjistily, že je důležité umět se domluvit a spolupracovat.

Na mladší děti tentýž den čekal ve strunkovickém KD cirkus plný čar a kouzel. Děti si vyzkoušely čarování s hůlkou a byly zapojené do dalších kouzel. A co nás ještě čeká? Pro rodiče s dětmi jsme si přichystali tvořivé podzimní dílničky, kde ozkoušíme jejich tvořivost, zručnost a fantazii. A úplně na závěr měsíce se strunkovická školka přihlásila do soutěže s Jovíkem a Jovinkou. - Budeme dětem držet palce, aby se jejich zhotovené postavičky líbily.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky