ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Podzimní prázdninové dny prachatické knihovny

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Nový školní rok začal teprve před pár týdny, ale děti už si v těchto dnech užívaly svoje první podzimní prázdniny také u nás v knihovně v Prachaticích.

    

  

# Pondělí 30/10 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Lucie Jiraňová, Městská knihovna Prachatice

V průběhu dvou volných dní se na oddělení pro děti a mládež konal zábavný dopolední program, který navštívilo velké množství prachatických obyvatel. Mezi návštěvníky bylo ale možné spatřit i děti, které zde nežijí, ale které tráví prázdniny u svých prachatických babiček a dědečků.

Ve čtvrtek 26. října se v knihovně konal oblíbený a hojně navštěvovaný halloweenský program. Dětští návštěvníci si vyrobili strašidelné dekorace do svých domovů, a také si upekli a nazdobili perníčky ve tvaru dýně, netopýra, strašidla nebo kostlivce.

Připraveno pro ně bylo také malování na obličej, které některé děti vzaly do vlastních rukou a strašidelně se pomalovaly samy. Úspěch měl i halloweenský bowling s dýní, za který každý hráč obdržel želatinového pavouka. Kostlivce si malí návštěvníci mohli vyrobit nejen z perníku, ale také si ho mohli poskládat v téměř životní velikosti z jednotlivých kostiček.

I pátek v knihovně měl u návštěvníků úspěch! Oddělení pro děti a mládež navštívili hasiči Eliška a Martin. Jejich vyprávění o hasičské práci bylo velmi poutavé, ale s největším úspěchem se setkala nabídka vyzkoušet si na sobě skutečné hasičské oblečení.

Děti si také složily velké puzzle s hasičkým autem, zopakovaly si důležitá telefonní čísla na jednotlivé složky záchranného systému a poslechly si jednu s pohádek, které napsali do knihy Hasičské pohádky skuteční členové hasičského záchranného sboru! Dva díly této knížky Eliška s Martinem knihovně věnovali a již za pár dní si je dětští čtenáři knihovny mohou v knihovně zapůjčit.

Jelikož se skutečný Halloween slaví až na konci měsíce října, mají paní knihovnice pro své návštěvníky připravenu ještě halloweenskou šifrovačku. Prověřit své mozkové závity mohou děti v pondělí a v úterý 30. a 31. října během otvírací doby oddělení pro děti a mládež. Těšíme se na vaši návštěvu!

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky