ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Ve strunkovické školce jsme přivítali podzim

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Začátek podzimu zavedl děti z mateřské školy ve Strunkovicích nad Blanicí do přírody za podzimními dary i na první školní výlet za úhoři.

    

  

# Úterý 24/10 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Kristýna Šimsová, ZŠ a MŠ Strunkovice nad Blanicí

S dětmi jsme přivítali podzim procházkou, kterou jsme spojili se sbíráním různých přírodnin. Všímali jsme si změn nejen počasí, které zpočátku nebylo pro podzim až tak typické, ale i barevné palety listů všude kolem nás, tak i podzimních plodin: ovoce a zeleniny z našich zahrádek.

S těmito podzimními dary, jsme si užili spousty zábavy. Vytvářeli jsme umělecká díla – jako třeba skřítky, ježky nebo různé obrazce, učili se jejich názvy a vytvářeli povědomí o jejich užitku nejen pro člověka, ale i pro zvířata.

Nechyběl ani náš první třídní výlet v tomto školním roce, kdy nás nohy zavedly do MEVPISU (mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany). Zde pro nás byl připraven program nazvaný Kam plují ryby? Jeho náplní bylo povídání o tajemném životě úhořů, jejich vodních kamarádech i nepřátelích, které na své cestě potkávají. Součástí byla i návštěva venkovního hřiště, kde se děti vydaly po stopách úhořice Uršuly z Lipna do Sargasového moře a zpět.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky