ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Nemocnice pozastavila očkování proti covidu

ZPRÁVA Z REDAKČNÍHO @ - Nemocnice Prachatice v současné době nebude pro malý zájem vypisovat další termíny na očkování proti nemoci COVID-19.

    

  

# Úterý 17/10 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Kateřina Koželuhová, mluvčí Nemocnice Prachatice

Očkovací termín byl vypsán na úterý 10. října 2023, kdy se očkovalo novou vakcínou Omicron XBB. „Do naší ambulance přišlo pouze třicet osob, což je pro nás silně neefektivní. Z tohoto důvodu bylo rozhodnuto, že další termíny se vypisovat nebudou. Jsme ale dohodnutí se dvěma soukromými praktickými lékařkami, MUDr. Vladimírou Šmajclovou a MUDr. Irenou Čerklovou, které mají své ambulance v prostorách prachatické nemocnice. Ty případné zájemce proočkují ve své ambulanci,“ uvedl ředitel nemocnice Michal Čarvaš s tím, že nemocnice by se připojila a začala pravidelně očkovat pouze v případě zvýšeného zájmu, nebo pokud by se opakovala pandemie.

V tuto chvíli je doporučováno, aby zájemci o novou vakcínu oslovili svého praktického lékaře. Vedení prachatické nemocnice situaci sleduje a bude se podle potřeby přizpůsobovat potřebám pacientů i vývoji případných agresivních mutací onemocnění COVID-19. Aktuální informace vždy zveřejňuje na svých webových stránkách a sociálních sítích.  

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky