ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Slunečný podzim u nás vyvrcholil Bramboriádou

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - V naší školce Krumlovská jsme si letošní sluncem obarvený podzim užívali plnými doušky. Mimo jiné i tvorbou mandaly a Bramboriádou s Barborou.

    

  

# Pátek 13/10 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Klára Černá, Lenka Prášková a Dagmar Zemková, MŠ Krumlovská

S dětmi jsme nejprve navštívili areál lesních her - cestou jsme našli pár hub a z krásného výhledu z lázeňské kolonie jsme obdivovali a poznávali Prachatice. Děti se změnily v „horské vůdce“, když objevily turistickou značku a bezpečně dovedly celou výpravu po Tankovce ke studánce.

Na zahradě děti pomocí přírodnin a plodů podzimu vytvořily krásnou mandalu a užily si také jablečnou štafetu. Na naší „autobusové zastávce“, jak říkáme velkému domečku na zahradě, děti společně s paní učitelkou udělaly výstavu svých podzimních obrázků.

Vrcholem slunečného podzimu pak u nás byla Bramboriáda. Děti na zahradě školky přivítala brambora Barbora, se kterou děti plnily spoustu „bramborových“ úkolů. Bylo třeba brambory nasázet, vykopat, natiskat do pytle, třídit podle počtu a velikosti, dovézt na kolečku klikatou stezkou, přenést je na lžíci i v pytli a také vyrobit si s pomocí maminky a tatínka bramborové strašidýlko, které si pak odnesly domů.

Na samý závěr čekalo děti a rodiče posezení u ohně a opékaní buřtů. Už teď už se těšíme na další dny a zážitky, které nás čekají…  

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky