ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Návrat do Paraplíčka nám přinesl hodně zážitků

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Měsíc září svolal všechny své paraplíčkové kamarády do prachatické školky v České ulici a opět jim otevřel všechny třídy v našem Paraplíčku.

    

  

# Pátek 6/10 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Marika Šmajclová a Martina Lišková, MŠ Česká

Shledání po prázdninách se neslo ve velmi radostné a přátelské atmosféře. Do nového školního roku jsme vykročili pravou nohou a vrhli jsme se přímo po hlavě vstříc novým zážitkům. Rozhodně bylo na co se těšit – v září nás čekalo hodně akcí.

První akcí byl Běh pro zdraví na DDM, kam se vydala třetí a čtvrtá třída. Vyzkoušeli jsme si jednotlivé disciplíny, které byly pro nás připravené. Jsme velmi rádi, že jsme mohli být součástí této akce, neboť jsme udělali něco pro své tělo. A jak se říká „ve zdravém těle zdravý duch“.

V polovině září se druhá, třetí a čtvrtá třída vydala do Zahradní ulice, kde Český červený kříž u příležitosti Světového dne první pomoci uspořádal Den branné přípravy. Děti se seznámily s postupy první pomocí, hasiči předvedli zásady evakuace a dětem ukázali vybavenost hasičského auta.

Policie nechala nahlédnout do svého auta a pověděla nám důležité informace ohledně dopravní bezpečnosti. Díky Jihočeské záchranné kynologické brigádě jsme se seznámili s jejich psími pomocníky, které svými jedinečnými schopnostmi nadchli všechny přítomné. Děkujeme za tuto skvělou příležitost, kde děti získaly nejenom informace, ale také praktické zkušenosti.

A co by to bylo za měsíc září, kdybychom v Paraplíčku neuspořádaly tematický den? Děti byly natěšené od samého rána. Program je doprovázel až do poledních hodin. Paní učitelky Lenka Cháberová a Jana Pešková Loukotová si pro děti přichystaly tematický den na téma Co se skrývá v Paraplíčku.

Celá školka se sešla v amfiteátru naší zahrady, kde jsme to celé zahájili. Každá třída přiložila ruku k dílu a vzniklo nám krásné velké paraplíčko. To bylo nejenom uměleckým dílem, ale také symbolem sounáležitosti a rodiny, do které spolu patříme.

Každý jednotlivý dílek = třída vytvořil celek školky Paraplíčka. Poté se každá třída rozdělila a po zahradě školky nacházela různá stanoviště, která společně plnila. Počasí nám přálo, a tak jsme si užili dopoledne plné zábavy. Ze zahrady školky jste mohly slyšet smích a křik nadšených dětí.

Nesmíme však zapomenout zmínit ani naše prvňáčky, kteří teprve 4. září zahájili svůj první školní den. Pomalu se rozkoukávali, ochutnávali svačinky a obědy, hráli si, cvičili, zpívali, tvořili a objevovali prostředí Paraplíčka. A musíme je moc pochválit! Všichni to zvládli moc statečně a vykročili pravou nohou vstříc novému dobrodružství.

Mějte se moc krásně a užívejte si společné chvíle, tak jako my v Paraplíčku.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky