ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Mladí hasiči Prachaticka předvedli všestrannost

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Okolí Lhenic patřilo poslední zářijové sobotní odpoledne mladým hasičským hlídkám, respektive závodu hasičské všestrannosti a brannosti.

    

  

# Středa 4/10 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY – FOTO: Vít Študlar

Za OSH Prachatice starostka Libuše Tremmelová

Ten je od tohoto roku postupovou soutěží, která má své mistrovství ČR. Závod dlouhý přes dva kilometry je doplněn stanovišti, která prověřují umění střelby ze vzduchovek, znalosti v oblastech topografie, přírody, požární ochrany, zdravovědy, ochrany obyvatelstva a samozřejmě i přelezení lana nesmí chybět.

Soutěž odstartovaly nejmenší děti do šesti let ze sborů Vitějovice a Žernovice. Pro tuto kategorii byl závod zkrácen a upraven. Děti si to náramně užily. Poté následoval závod pro mladší a starší kategorii. V kategorii mladší získala 1. místo hlídka z Vitějovic, 2. místo ze Lhenic a 3. místo si odvezla hlídka Žernovice.

Ve starší kategorii 3. místo vybojovala hlídka Netolic, 2. místo Žernovic a 1. místo Vitějovice. Hlídky z 1. a 2. místa mladší i starší kategorie postupují na krajské kolo 5. listopadu v Českých Budějovicích. Výhercům gratulujeme. Za výborně připravenou soutěž patří poděkování Sboru dobrovolných hasičů Lhenice.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky