ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Zahrádku potěšil podzimní řemeslný jarmark

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Prachatická mateřská škola v Zahradní ulici pozvala nedávno rodiče i děti na jarmark, který dětem představil řemesla, která je hodně bavila.

    

  

# Středa 4/10 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Barbora Škabroudová a Jana Lišková, MŠ Prachatice - Zahradní

V úterý 26. září ráno to vypadalo, že nám nebude přát počasí, ale společně s dětmi jsme foukli do mraků a už jsme se mohli těšit z krásného slunečného odpoledne. Pro děti a jejich rodiče jsme připravili na školní zahradě krásný program v podobě jarmarku a různých řemesel.

Nejprve na děti čekala pradlenka - mohly si zde vyzkoušet, jak se dříve v neckách pralo prádlo a následně si ho i pověsily na prádelní šňůru. Pokračovaly k perníkářce, kde si ozdobily papírový perníček a zároveň se mohly podívat na skutečné perníčkové zdobení.

Dalším ze stanovišť byla kovářka. Zde si děti ověřily, jaké mají polytechnické dovednosti. Zatloukaly podkovu a šroubovaly matičky. Nutno říct, že je to velmi bavilo. U včelaři děti vykrajovaly ozdoby z včelího vosku a mohly se podívat na skutečný včelařský oblek.

Na každém z těchto stanovišť děti dostaly zlaťáky, se kterými šly do našeho koloniálu a vybraly si zaslouženou odměnu. A poslední zastávka? Jak jinak než krčma, kde se podávalo občerstvení. Zde mohly děti společně s rodiči posedět, odpočinout si a povídat si o tom, jak se jim na našem jarmarku líbilo. Nám se líbilo moc!

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky