ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Záblesky naděje s Veronikou Čermák Mackovou

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Do Prachatic zavítala nedávno na tři dny herečka, fotografka i bojovnice za práva zvířat, věnující se charitě Veronika Čermák Macková.

    

  

# Úterý 3/10 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Hanka RH+ Rabenhauptová, Město Prachatice

Rozdávat radost přijela na gymnázium, do městského divadla i domova seniorů. V gymnáziu ve vestibulu byla nainstalována výstava velkoformátových fotografií z cest po Kongu s názvem Záblesky naděje a k tomu byla připravena přednáška pro veřejnost s účastníky expedice do Konga Veronikou Čermák Mackovou a přírodovědcem – zoologem, fotografem, vědcem Tomem Jůnkem. A bylo to zajímavé povídání o expedici do tropických pralesu, národních parcích, lidech, zvířatech, kterým hrozí vyhynutí, rostlinách, podnebí, ale i o výzkumu, pomoci…

Druhý den Veronika Čermák Macková promítala a povídala si se seniory nejen z domova seniorů, ale i s veřejností (připravil SeniorPoint Prachatice) o Kongu – Africe, ale také se představila jako ředitelka gymnázia seriálu Ulice, jako herečka v dalších filmech, rolích.

V městském divadle v Prachaticích si pak večer zahrála roli ve hře Normální debil, která vznikla na motivy stejnojmenné knihy Roberta Bellana. Jedná se o retrokomedii, ve které základem vyprávění jsou příhody z autorova dětství prožitého v socialistickém Československu. A vězte, hra rozesmála celé vyprodané divadlo.

A na závěr ještě informace. Veronika Čermák Macková bude v Prachaticích hovořit na téma Afrika ještě jednou, když se společně s dalšími přednášejícími zúčastní Cestovatelského festivalu Tadeáše Šímy ve dnech 10. a 11. listopadu. Dalšími přednášejícími nude Lenka Kosmatová / Latinská Amerika, Adam Kašpar / Mongolsko, Anežka Pecháčková / Pyreneje, Vláďa Váchal / Severní Korea, Arthur F. Sniegon / Kongo, Viktorka Rys / Arménie, Mára Holeček / Himaláje a další.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky