ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Mezinárodní den míru ve Štěpánčině parku

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Městský park v Prachaticích hostil o minulém víkendu oslavu Mezinárodního dne míru, kterou připravilo tradičně Středisko Jógy v denním životě.

    

  

# Pátek 29/9 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY:

Hanka RH+ Rabenhauptová, Město Prachatice

„Nově opravené prosvětlené prostory Štěpánčina parku přímo vyzývaly uskutečnit akci zde. V minulých ročnících jsme se potkávali v Parku mládí v Prachaticích, kde jsme před lety také vysadili společně strom jinan dvoulaločný. Jinan je i ve Štěpánčině parku,“ uvedla Síta Rojová z pořádajícího střediska.

Na úplný úvod všichni přicházející navlékli symbolicky barevné dřevěné korálky na provázek a každý mohl říct, co pro něj barva, mír znamená. Starosta popřál žlutou barvou – barvou slunce mír, mír na světě i v duši. Síta Rojová společně se starostou Prachatic Janem Bauerem slavnost zahájila.

Sešlo se zde během sobotního dopoledne několik desítek lidí, rodin s dětmi. Připravena byla trasa pro dospělé a seniory s nádhernými citáty, pro děti pohádka a také zábavné stanoviště, kde si děti procvičily celé tělo i mozek. Na závěr se účastníci sešli v centru, kde vyzkoušeli nově zakoupené karimatky, pořízené z dotačního titulu města Prachatice Volnočasové aktivity 2023. - Děkujeme za krásnou akci.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky