ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Za dobrovolnickou práci na tisku jeli do rozhlasu

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Pracují na prachatických novinách pro seniory a handicapované. Také je namlouvají pro zrakově postižené a dočkali se za to odměny.

    

  

# Čtvrtek 27/7 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Hana Rabenhauptová, Město Prachatice

Za velké podpory Města Prachatic vzniká v našem městě už dlouho bulletin pro seniory a osoby se zdravotním postižením SeniorPoint Press. Dobrovolníci do něj nejen píšou, skládají, fotí a malují, ale také namlouvají jeho zvukovou podobu. A za odměnu vyjeli před několika dny do Českého rozhlasu České Budějovice - doprovázel je prachatický redaktor Václav Malina.

Exkurz po českobudějovickém studiu nám zajistila Anna Pospíšilová a rozhlasem nás provázel skvělý Petr Šimek - vedoucí provozu ČRo České Budějovice. Zúčastnili jsme se díky nim i živého vysílání s Petrem Kronikou, který provází pořadem Písničky pro radost - seniorům nejoblíbenějším pořadem a asi i nejstarším pořadem Českého rozhlasu, který je vysílán už od roku 1969.

Nakoukli jsme také do studií, kde se nahrávají rozhlasové pořady, kde jsou vytvářeny rozhovory, či diskusní povídání u kulatého stolu. Zhlédli jsme techniku a vyzkoušeli jsme si, jak se dělají zvuky. V rozhlasové kavárně jsme také viděli výstavu, která vznikla k letošnímu významnému výročí 100 let vysílání Českého rozhlasu. Při závěrečném posezení to byl právě Václav Malina, který podtrhl důležité dovednosti při práci se slovem, dechem, mikrofonem, které se budou při práci na SeniorPoint Pressu hodit.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky