ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Nerudovka vyrazila za partnery do Bambergu

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Vimperská a prachatická Střední škola a Základní škola přezdívaná Nerudovka se vydala v minulých dnech na pracovní cestu do partnerské školy.

    

  

Pátek 21/7 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY Petr Žuravský - ředitel školy

Ve dnech 11. a 12. července jsme absolvovali plánovanou pracovní cestu do naší partnerské školy Berufsschule I (Staatliches Berufliches Schulzentrum Bamberg) v Bambergu. Cílem této pracovní cesty byly následující body:

• Příbuzné technické obory obou škol, ve kterých budeme realizovat spolupráci v rámci programu Erasmus+ (krátkodobé mobility).

• Organizační zajištění, předpokládané počty žáků/žákyň, požadované jazykové znalosti a další náležitosti nutné k realizaci spolupráce v tomto programu.

• Sdílení dosavadních zkušeností, které má naše partnerská škola v programu Erasmus+ v oblasti krátkodobých mobilit včetně spolupráce s dalšími státy (Finsko, Španělsko).

• Praktické zkušenosti z duálního systému v příslušných oborech naší partnerské školy v Německu a možnosti využití v našich podmínkách.

• Prohlídka partnerské školy se zaměřením na technické obory, kterých se bude týkat spolupráce v rámci programu Erasmus+ (krátkodobé mobility).

• Dále byl domluven program spolupráce na následující období září – prosinec 2023.

Závěrem bych chtěl zdůraznit, že toto pracovní setkání bylo oboustranně hodnoceno jako velice vstřícné, pozitivní a inspirativní pro obě partnerské školy.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky