ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

120 let od vysvěcení kaple Panny Marie Lurdské

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - V sobotu 8. července si Chrobolští společně s poutníky z celého prachatického regionu připomněli 120 let od prvního vysvěcení místní lesní kaple.

    

  

# Úterý 11/7 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Petr Jan Juhaňák - organizátor poutí

Kaple je zasvěcena Panně Marii Lurdské a nachází se uprostřed lesa za hlavním kostelem. Mimořádně krásnou a slavnostní mši svatou s tématem vysvěcení kostela tu pro všechny přítomné odsloužil prachatický vikář otec Petr Plášil, který ve své promluvě vzpomenul na všechny ty, kteří kapli vybudovali i ty, kteří se o ní kdy s láskou starali.

Po mši se všichni měli možnost u kaple občerstvit různými dobrotami, které připravily šikovné ruce našich maminek, sestřiček, kamarádek a spřízněných duší. Jim všem patří opravdu velký dík za úžasnou podporu a pomoc. Letos bylo občerstvení obohaceno o grilované klobásy, kávu či studené pivo.

Hned poté následoval další občerstvovací chod v podobě hudebního vystoupení na zbrusu novém pódiu, které před kaplí vybudoval Jan Vagner z Chrobol. Představil se plzeňský FLAŠKINET, který je označován jako světový unikát ve hře na lahve naplněné vodou a elektrickou kytaru - byli naprosto úžasní.

Duo ve složení Ondřej Hrách a Jakub Šmaus vykouzlilo úsměv snad u všech přítomných. Ve svém hodinovém vystoupení zahráli od klasické, vážné i duchovní hudby po zcela moderní a dětské skladby. Přítomní tak chvíli mohli zaslechnout Smetanovu Vltavu, Malou noční hudbu či Ave Maria a za malý okamžik už poslouchali znělky různých večerníčků, ze kterých se těšily především děti. Samozřejmě byl velký aplaus, který udělal zase velikou radost našim účinkujícím.

Během koncertu byla také představena naše nová vystřihovánka místní kaple a také vůbec první vydaná brožurka s historií tohoto svatého místa. Obojí si mohli návštěvníci zakoupit v našem stánku. To vše a mnohem víc nabízel romantický prostor s naší kaplí. - Pramen "zázračné" vody nabízel v horkém dni nejen osvěžení, ale stal se skutečnou oázou přátelství, radosti a štěstí.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky