zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  Až do pátku se můžete nechat zdarma testovat na žloutenku i HIV

PRACHATICE - 23/11 2022 - 8:16 – Otestujte se! Prachatické Kontaktní centrum PREVENT nabízí bezplatné a anonymní testování na HIV a žloutenku.

      

   Z REDAKČNÍ POŠTY: Kateřina Malečová Suková - PREVENT 99

  

V týdnu od 21. do 25. listopadu vždy od 8 do 12 hodin Kontaktní centrum PREVENT v Prachaticích otevírá dveře zájemcům o screeningové testy na HIV a žloutenku. Testy jsou rychlé, anonymní a zdarma.

Nezisková organizace PREVENT 99 se zapojila do mezinárodní kampaně Evropského týdne testování na HIV a žloutenky. Cílem je zpřístupnit bezplatné testování na HIV, žloutenku typu B a C, případně syfilis a včas odhalit infekce, které vedou k těžkým onemocněním.

Zájemci se mohou přijít otestovat do Kontaktního centra PREVENT, které sídlí v Prachaticích na adrese Primátorská 76. Testování je určeno široké veřejnosti. Zájemci se mohou přijít otestovat nejlépe po telefonické domluvě na tel: 388 310 147.

HIV infekce může probíhat skrytě řadu let bez výraznějších zdravotních problémů. Testování je příležitost, jak odhalit počátky infekce a získat potřebné informace pro prevenci, popřípadě léčbu. Včasná léčba pak může být účinnější a předchází těžkému průběhu onemocnění.

Evropský týden testování na HIV a žloutenky se koná v mnoha státech Evropy. V České republice akci koordinuje Státní zdravotní ústav. Letošní devátý ročník se koná v týdnu od 21. do 28. listopadu.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

OBRAZEM: Jak pokračuje podzim ve strunkovické školce?

OBRAZEM: Svátek svatého Martina v nebahovské školce svítil

Podzimní koncert prachatických klarinetistů se letos vydařil

Nerudovka učila, jak připravit modelku do kadeřnické soutěže

Prachatická nemocnice, děkuji za péči před, při a po operaci

OBRAZEM: Nejen policisté z okresu Prachatice se dočkali ocenění

Projekt Děti, jdemVen! vytáhl neorganizované děti na výlety

Studentská rada města diskutovala s novým vedením města

 
 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena