zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  Kvůli dovoleným a investicím musíme omezit operace a porody

PRACHATICKO - 20/6 2022 - 10:41 – Dovolte nám, abychom vás informovali o připravovaném omezení provozu a operativy v prachatické nemocnici.

      

   Z REDAKČNÍ POŠTY: Michal Čarvaš a František Stráský, Nemocnice Prachatice 

 

Po dobu pandemie covid-19 narostla u personálu nevybraná dovolená a nebylo možno realizovat řadu drobných i větších stavebních prací na odděleních nemocnice. S ohledem na tyto skutečnosti, počty nevybrané dovolené i personální stavy na odděleních jsme se rozhodli, že naplánujeme nutné stavební práce na centrální jednotce intenzivní a resuscitační péče (JIRP) a operačních sálech právě na léto, kdy je provoz nejmenší.

Z výše uvedených důvodů jsme proto nuceni uzavřít operační sály a porodnici, a to od 8. 7. 2022 ráno do 4. 8. 2022 ráno. Za této situace nebudeme schopni provádět operační výkony ani porody, a to plánované ani akutní. Na operačních sálech budou provedeny stavební úpravy, na dvou sálech proběhne montáž nových světel a nové laminární proudění a dále dojde k výstavbě oddělovací zdi mezi sály a budoucí ortopedickou JIP.

Poslední rodičky budeme moci odrodit 8. 7. 2022 a zůstanou u nás na lůžkovém oddělení do odchodu poslední pacientky domů do 15. 7. 2022. Gynekologicko-porodnické oddělení a novorozenecké oddělení bude od 15. 7. 2022 do 3. 8. 2022 zcela uzavřeno. Oddělení budou vymalována, stejně jako JIRP, chirurgie, ortopedie a interna II.

Po dobu uzavírky na gynekologickém a porodnickém oddělení budou opravena lina a provedeny další drobné práce. Na Interně 2 již probíhá rekonstrukce sprchových koutů a hygienického zázemí. Interní pacienti jsou přesunuti na oddělení následné péče.

Cílem všech úprav je zlepšit stav interiéru na odděleních pro pacienty i personál a připravit zázemí pro navýšení operativy na podzim, zejména pro ortopedické výkony TEP. Rovněž tím umožníme personálu vybrat část staré nevybrané dovolené z covidového období.

Péče o akutní pacienty bude přesměrována do sousedních nemocnic, zejména do Nemocnice České Budějovice, a.s. Ambulantní provoz bude v provozu i nadále. Bude-li diagnostikován pacient k operaci, bude přeložen do Nemocnice České Budějovice, a.s. Informována je a bude ještě detailněji i ZZS Jčk stran transportu urgentních pacientů a jejich směřování.

Od 4. srpna 2022 po dokončení všech prací plánujeme návrat do normálního provozu a k veškeré operativě i porodům. Stanice i porodnice budou otevřené a pacienti dostanou stejný rozsah péče, na který jsou zvyklí. - Děkujeme za pochopení a omlouváme se za případné komplikace.

Michal Čarvaš a František Stráský
předseda představenstva a místopředseda představenstva
Nemocnice Prachatice 

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

OBRAZEM: Volarská ZUŠ ukázala, že je v plné síle a kondici

Paraplíčko vyrazilo do lesa, na kozí farmu i vlakem za Matýskem

OBRAZEM: V Zahrádce se rozloučili se školáky na Zlaté stezce

OBRAZEM: Montessori předškolní děti vyrazili za kapříkem Mírou

OBRAZEM: Spolek Zlatá stezka vyrazil na výlet do středních Čech

Mladí zdravotníci Červeného kříže se učí i aktivně pomáhají

V Chrobolech zněly kostelem flétny i zpěv a chutnalo občerstvení

Letnice jsme oslavili ve Starých Prachaticích a Ostrově tradičně

OBRAZEM: Předškoláci se loučili s Krumlovskou šmoulympiádou

Šumavské Hoštice přivezly z krajské dopravní soutěže zlato

Srdeční záležitost prachatické knihovny už zná svého vítěze

OBRAZEM: V muzeu natiskli na trička věnečky z devatera kvítí

OBRAZEM: U Mistra Křišťana rozdávali poníci radost seniorům

OBRAZEM: Malí čtenáři prožili v knihovně Noc s Andersenem

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena