ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Jak si nově zacvičíte na prachatické Tankovce?

FOTOREPORTÁŽ - Možnosti vyžití na Tankovce nad Prachaticemi se nově rozšířily v duchu toho, jak o tom mluvil podnět z Fóra zdravého města před pěti lety.

# Úterý 14/5 2024 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Na Tankovce nově přibylo osm cvičebních prvků za necelých dvě stě třicet tisíc korun, na které město získalo loni dotaci od Nadace ČEZ. Nachází se na pěti zastaveních rozložených podél celé této oblíbené přes tři kilometry dlouhé panelové lesní cesty. Určeny jsou ke cvičení s využitím vlastní váhy a jak se na nich protáhnout, předvedli před naším redakčním objektivem dva mladí prachatičtí judisté Šimon a Jonáš Wagnerovi.

Idea úpravy Tankovky pro větší rekreační a sportovní vyžití je v Prachaticích na stole zhruba pět let od doby, kdy se objevila a získala podporu na Fóru zdravého města. V minulém volebním období vznikl projekt, který tu navrhoval čtyři fitness stanoviště a změnu povrchu.

Tři metry široký pruh pro bruslaře nebo cyklisty měl být asfaltový a zbývající pruh pak měl být z měkčího drceného materiálu pro chodce a běžce. Tato změna byla podpořena i veřejností v anketě na webu radnice. Tehdejšímu místostarostovi Miroslavu Lorencovi, který ji prosazoval, se však nepodařilo získat větší politickou podporu ani dotaci.

Současné vedení města se pokusilo získat peníze alespoň na nové fitness prvky, kterými jsou přitahovací trojhrazda, kruhy, trojúhelníková sestava, hrazda pro kliky, šikmá bradla, ručkovací žebřík, oboustranný twister a oboustranná šikmá lavice pro posílení břišních svalů.

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky