ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Netoličtí začali se starými fotografiemi města

FOTOREPORTÁŽ - Také při tom otevřeli novou výtvarnou a sezónní výstavu v Muzeu JUDr. Otakara Kudrny. A to vše za příjemného počasí s prachatickými Kokolegyněmi.

# Pátek 3/5 2024 - FOTO: Ivan Janota

TEXT: Tomáš František Přibyl

I letos připravilo netolické muzeum pod vedením ředitelky Zuzany Leherové zahájení nové sezóny o prvomájovém dopoledni. Mělo tři části, ke kterým zpívalo uskupení z prachatické střední pedagogické školy, které si říká Kokolegyně. A dorazilo jako obvykle početné publikům příznivců zdejšího muzea.

Středou přitom začaly v muzeu hned dvě nové výstavy. Výtvarnou připravila Veronika Padevětová, která velmi ráda střídá styly a techniky a výběr svých děl nazvala Pocity v tichu. Její práce je možné tu vidět do konce června. Novou celosezónní výstavu pak tvoří v muzeu po sedmi letech opět staré kočárky, které používaly naše maminky, babičky i prababičky pro děti i panenky. Pochází ze sbírky Markéty Kubové.

A nakonec muzeum představilo netradičním způsobem novou fotografickou a historickou publikaci. Jmenuje se Netolice objektivem Jaromíra Kudrny. Jde o syna stejnojmenného netolického architekta a stavitele. Jaromír Kudrna mladší působil v netolickém muzeu v padesátých letech a byl nadšeným fotografem. Se svými snímky uspěl i v soutěžích. Publikaci připravil z fotografií v archivu muzea netolický milovník historie František Penc a do života ji uvedl slavnostním podpisem.

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky