ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

S Bajkami měl trh na Skalce i divadelní rozměr

FOTOREPORTÁŽ - Třetí letošní oslavu místní produkce oživilo v sobotu dopoledne na prachatické Skalce divadlo Studna se svým představením nazvaným Bajky.

    

 

# Neděle 20/8 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Organizátoři z Impaktu usilovali o to, aby k tradičnímu trhu na Skalce nabízeli pravidelně také divadlo pro děti, poměrně dlouho. O podpoře v tomto směru jednali neúspěšně i s městem, a nakonec se jim díky vlastnímu úsilí podařilo toto rozšíření realizovat v sobotu 19. srpna.

S představením určeným hlavně pro děti přijelo na Skalku z Ledenic divadlo Studna, které našlo vedle tržiště v horkém dni trochu stínu a sehrálo v něm své představení Bajky. To má na repertoáru už bezmála čtrnáct let. Atmosféře oslavy místní produkce to dalo nový rozměr i proto, že do představení se zapojili i dětští diváci.

Trhy na Skalce se letos konají už čtvrtým rokem. Impaktu se jako jejich hlavnímu pořadateli - v čele s Kateřinou Čejkovou - podařilo jako vůbec prvnímu ve městě naučit na trhy chodit pravidelně nemalou část prachatické veřejnosti. A to i díky tomu, že si Impakt vybudoval stabilní přízeň řady velmi zajímavých trhovců.

Letos však trhy pořádá méně častěji než v prvních třech letech, protože se o organizování trhů ve městě začala znovu, a bohužel ne moc úspěšně, pokoušet také radnice. Město se proto s Impaktem dohodlo, že se budou v pořádání trhů střídat po měsících. V srpnu byl na řadě opět Impakt a navzdory velkému horku se mu trh jako vždy vydařil.

Tradičně velký úspěch slaví v Prachaticích na Skalce stánek Chleba se solí. Hodně zájemců se však objevuje i u dalších prodejců třeba šperků, ponožek nebo zákusků, ovoce i zeleniny. Třeba sladké a slané pečivo Kateřiny Wagnerové bylo po hodině a půl téměř pryč. Pozornost přitom lákala i nabídka Kateřiny Čápové zvaná Slunce ve skle a stálicí trhů se stává také Padma Sonar s oblíbenou indickou kuchyní.  

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky