OD REDAKCE   OD ČTENÁŘŮ   /   INZERCE   REDAKCE   CENÍK
  
 

Jaké menu nabídne prachatický svátek chutí?

ZPRÁVA - Na červnové gastronomické přehlídky v Prachaticích se chystá nový kuchař. Na nádvoří Staré radnice bude hlavně grilovat ryby a připraví i studený raut.

 

# Pátek 30/5 2025 - TEXT A ILUSTRAČNÍ FOTO: Tomáš František Přibyl

Přehlídky Ryby a víno a Sýry a víno budou arkády, sál a sklepy Staré radnice hostit letos 13. a 14. června. Veřejnost je sem zvána po oba dny vždy na dobu mezi sedmnáctou a dvaadvacátou hodinou. Program přehlídek, které už dvě desetiletí připravuje prachatický sommelier Michal Kočan, nabízí web http://syryrybyavino.cz/ a vstupenky je možné kupovat v předprodeji v infocentru na Velkém náměstí.

Jednou z hlavních letošních novinek na přehlídkách, které chtějí propagovat kvalitní a zdravé potraviny a být svátkem vytříbených chutí, bude nový šéfkuchař ve studiu, které opět vyroste v arkádách radnice. Vařit v něm bude letos poprvé šéfkuchař a majitel českobudějovické restaurace La Vié Michal Gožo.

„Na přehlídky jsem vybral několik oblíbených českých ryb - jako například candáta, kapra, amura a sivena. Všechny jsou specifické svou jemnou chutí, avšak každá má svou specifickou chuť. Vybíral jsem přitom pokrmy tak, aby byly chuťově vyvážené, pestré a lehké,“ vysvětlil tento zkušený kuchař pro prachatickoNEWS.CZ.

 

Nabídka pokrmů v pátek a v sobotu večer pro veřejnost:

Nabídka ryb z grilu
Filety z kapra
Filety z amura
Filety z candáta
Filety z pstruha
Filety ze sivena

Nabídka příloh
Rozmarýnové brambory
Grilovaná zelenina
Mačkané brambory s pórkem
Pečivo

Nabídka omáček
Bylinková smetanová
Šafránová

Nabídka studené kuchyně formou rautu
Sýrový salát
Rybí salát
Carpaccio z červené řepy se sýrem feta
Tartar z marinovaného kapra
Rybí polévka
Kapří hranolky, česnekový dip
Pečivo, bagety
Pochutiny (kyselé okurky, cibulky, feferony)
Zeleninový salát, zálivka

 

Michal Gožo z českobudejovické restaurace La Vié. Jde o zkušeného kuchaře s praxí třeba i z jihočeského Kongresového hotelu Dvořák nebo Hotelu Palcát. Před několika lety navíc získal bronzové ocenění v celorepublikové soutěži Global Chef Chalenge. 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky