
# Pátek
30/5 2025 - TEXT A ILUSTRAČNÍ FOTO: Tomáš František Přibyl
Přehlídky
Ryby a víno a Sýry a víno budou arkády, sál a sklepy
Staré radnice hostit letos 13. a 14. června. Veřejnost
je sem zvána po oba dny vždy na dobu mezi sedmnáctou a
dvaadvacátou hodinou. Program přehlídek, které už dvě
desetiletí připravuje prachatický sommelier Michal
Kočan, nabízí web
http://syryrybyavino.cz/ a vstupenky je možné
kupovat v předprodeji v infocentru na Velkém náměstí.
Jednou z
hlavních letošních novinek na přehlídkách, které chtějí
propagovat kvalitní a zdravé potraviny a být svátkem
vytříbených chutí, bude nový šéfkuchař ve studiu, které
opět vyroste v arkádách radnice. Vařit v něm bude letos
poprvé šéfkuchař a majitel českobudějovické restaurace
La Vié Michal Gožo.
„Na
přehlídky jsem vybral několik oblíbených českých ryb -
jako například candáta, kapra, amura a sivena. Všechny
jsou specifické svou jemnou chutí, avšak každá má svou
specifickou chuť. Vybíral jsem přitom pokrmy tak, aby
byly chuťově vyvážené, pestré a lehké,“ vysvětlil tento
zkušený kuchař pro prachatickoNEWS.CZ.

Nabídka pokrmů v pátek a v sobotu večer pro veřejnost:
Nabídka ryb z grilu
Filety z kapra
Filety z amura
Filety z candáta
Filety z pstruha
Filety ze sivena
Nabídka příloh
Rozmarýnové brambory
Grilovaná zelenina
Mačkané brambory s pórkem
Pečivo
Nabídka omáček
Bylinková smetanová
Šafránová
Nabídka studené kuchyně formou rautu
Sýrový salát
Rybí salát
Carpaccio z červené řepy se sýrem feta
Tartar z marinovaného kapra
Rybí polévka
Kapří hranolky, česnekový dip
Pečivo, bagety
Pochutiny (kyselé okurky, cibulky, feferony)
Zeleninový salát, zálivka
Michal Gožo z českobudejovické restaurace La Vié. Jde o
zkušeného kuchaře s praxí třeba i z jihočeského
Kongresového hotelu Dvořák nebo Hotelu Palcát. Před
několika lety navíc získal bronzové ocenění v
celorepublikové soutěži Global Chef Chalenge.

|