| 
						
						 # Úterý 
						22/10 2024 – TEXT: Tomáš František Přibyl FOTO 
						poskytl Staroprachatský a Ostrovský spolek Akce, která 
						je oblíbeným náporem na chuťové buňky, vznikla před 
						zhruba třiceti lety. První ročníky se konaly hlavně pro 
						zábavu u Františka Kasla a později Bohumil Toms a 
						Jaromír Šverák přivedli tuto soutěž do Starých 
						Prachatic. Tady ji hostila po léta hospoda Na Kovárně a 
						od roku 2021 se koná v areálu u staroprachatské hasičské 
						zbrojnice.   Přesun 
						a změna hodnocení se přitom pořádajícímu 
						Staroprachatskému a Ostrovskému spolku vyplatily. Dříve 
						vzorky hodnotila vybraná porota, ale letos už počtvrté 
						všichni platící diváci. Ti opět dostali kovové matičky a 
						hlasovali jejich vhazováním do soudků u jednotlivých 
						vzorků.  Loni i díky 
						tomu měla tato oblíbená soutěž nejvíce návštěvníků za 
						několik let a letos i díky tomu zaznamenala rekordní 
						množství přihlášených. „Letos se účastnilo více než 
						dvacet soutěžících a soutěžilo se ve třech kategoriích. 
						Ceny pro vítěze připravily Město Prachatice, Pivovar 
						Krumlov a Pekárna Klas. Absolutním vítězem, který si 
						odnesl putovní pohár, se stal v sobotu 12. října Tomáš 
						Podlaha,“ uvedla za organizátory Zuzana Pelikánová.  
						Kategorie utopenci klasika: 1. Tomáš 
						Podlaha, 2. Karel Talafous, 3. Vendula Faktorová 
						Kategorie utopenci v omáčce: 1. Libor 
						Marek, 2. Radek Štefankovič, 3. Jan Špaček 
						Kategorie sýry: 1. Jaromír 
						Šverák, 2. Antonín Špaček, 3. Adéla Fuchsová  
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 |