ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Při parkování u Huláku sjela do požární nádrže

ZPRÁVA - Prachatičtí dopravní policisté a hasiči vyjížděli v sobotu k autu utopenému v požární nádrži u Huláku. Nebezpečně vypadající nehoda se obešla bez zranění.

    

  

# AKTUALIZOVÁNO v pondělí 22/1 2024 - TEXT: Tomáš Přibyl

FOTOGRAFIE poskytl HZS Jihočeského kraje a Policie ČR

Jako první o události informovali v neděli odpoledne jihočeští hasiči. Hlášení o nehodě dostali v sobotu 20. ledna v 11:50 hodin. Na místo vyjela prachatická profesionální jednotka. Auto bylo v nádrži utopené prakticky celé, ale posádka byla venku. „S prostředky, které měli hasiči k dispozici, nebylo možné auto vzhledem k jeho poloze a vzdálenosti z nádrže vytáhnout. Velitel zásahu si proto vyžádal jeřáb a potápěčskou skupinu,“ vysvětlila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

„Auto bylo z nádrže vytaženo v 14:30 hodin. Termokamerou pak hasiči zjistili, že došlo k malému zahoření elektroinstalace (izolace na kabelu). To prachatická jednotka rychle zlikvidovala. Po závěrečném průzkumu termokamerou krátce před šestnáctou hodinou hasiči pomohli s naložením auta na vůz odtahové služby a zásah následně ukončili,“ dodala mluvčí hasičů.

Jak se vůz do nádrže dostal vysvětla v pondělí ráno Policie ČR. "Řidička osobního vozidla Kia Sportage z přesně nezjištěných příčin vyjela s vozidlem při zajíždění na parkoviště z ulice Nová na přilehlý trávník a dále pak pokračovala po proražení pletivového oplocení do samotné požární nádrže, kde se celé vozidlo potopilo. Hrůzně vyhlížející dopravní nehoda se naštěstí obešla bez zranění osob. Řidička i její spolujezdec se svépomocí z vozidla dostali ven sami," uvedla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Podle dechové zkoušky řidička před jízdnou nepila alkohol. "Hmotná škoda na vozidle je předběžně vyčíslena na sto padesát tisíc korun a na oplocení je škoda odhadována na pět tisíc korun," dodala policejní mluvčí.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky