ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Prachatice pomohou Terra del Sole po záplavách

ZPRÁVA – Prachatické partnerské město v Itálii Terra del Sole postihly letos v květnu ničivé záplavy. A zastupitelé proto rozhodli, že pošlou do Itálie finanční pomoc.

      

  

 

 # Pondělí 3/7 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl 

Ničivé záplavy v italském regionu Emilia Romagna postihly letos v květnu podle zpráv v českých médiích 42 obcí, z koryt se vylilo dvacet tři řek a potoků, padesát tisíc lidí se ocitlo bez elektřiny, tisíce lidí museli záchranáři a úřady evakuovat. 18. května agenturní zprávy uváděly třináct obětí a škody jdoucí do miliard eur. Jedním z postižených měst bylo i Terra del Sole, které na prachatické slavnosti vysílá tradičně své praporečníky.

„V důsledku záplav došlo k poškození řady komunikací, objektů místních firem, farem, rodinných a bytových domů či dalších objektů. Záplavy zapříčinily sesuvy půdy, a tím nahromadění bahna ve městě, jehož odstranění bude nákladné a prodlouží návrat do normálního života občanů partnerského města,“ uvádí se v důvodové zprávě, kterou dostali na stůl radní a pak i zastupitelé.

Radní proto navrhli, aby Prachatice svému italskému partnerskému městu poslaly deset tisíc euro jako pomoc a výraz solidarity. A zastupitelé toto rozhodnutí jednomyslně podpořili.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky