ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Léto letos bez bazénu a saun, jen s Hulákem

ZPRÁVA – Město a Sportovní zařízení Prachatic letos v létě nastavilo, co se týče koupání a saunování, o poznání restriktivnější model než loni. Důvodem jsou opravy a úspory.

      

  

 

 # Sobota 1/7 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl 

Loni nechala radnice a Sportovní zařízení v provozu o prázdninách dva dny v týdnu saunový svět a v případě nepříznivého počasí byl v záloze plavecký bazén. K tomu bylo otevřeno v případě příznivého počasí koupaliště Hulák jako hlavní možnost koupání. To vše navzdory už tedy vysoké inflaci a prudkému zdražování energií.

Letos bude prázdninový režim koupání a saunování výrazně úspornější. Bazén už strojníci vypustili a čeká ho prázdninová odstávka minimálně zřejmě do poloviny srpna. K tomu byl na prázdniny kompletně uzavřen i saunový svět. Důvodem jsou jak úspory, tak potřeba provést opravy, které nelze za plného provozu udělat. Celkově jde o návrat k tradičnímu letnímu provozu bazénu a Huláku.

Jedinou možností koupání tak bude v Prachaticích letos koupaliště Hulák. To bude otevřeno denně od desíti do dvaceti hodin – jen s výjimkou chladného počasí nebo trvalého deště. Koupaliště letos poprvé po patnácti letech zvedlo ceny o zhruba 43 % (dospělý při celodenním vstupu).

Vrací se sem ale doprovodný program. „Středy budou patřit integrovanému záchrannému systému, soboty turnajům a neděle cvičení - viz přiložený plakát. Při nepříznivém počasí se akce ruší nebo se přesouvá na jiný den,“ uvedla k tomu Ivana Jeřábková ze Sportovního zařízení Prachatic.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky