ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Volarský kalendář přišel na svět na happeningu

ZPRÁVA/OBRAZEM – Volarští už vydali a představili kalendář na další rok. K jeho křtu si zvolili menší happening o slunovratu. Kalendář navazuje na tradici posledních let.

      

  

 

 # Neděle 25/6 2023 - TEXT: Ladislav Beran

 FOTO: Ladislav Beran a Jaroslav Pulkrábek

Už několik let připravuje Kulturně informační centrum Volary, coby městská organizace, volarský městský kalendář z historických fotografií Ateliéru Seidel, který v Českém Krumlově a na Šumavě fotil hlavně v době secese. Kalendář na rok 2024 v tomto trendu přitom pokračuje a tvoří ho další sada černobílých fotografií z přelomu 19. a 20. století.

Kalendář se dočkal křtu v první vteřině letošního léta, které začalo ve středu 21. června v 16:57 hodin. Jako místo křtu zvolilo KIC Volary místní keltský rondel z menhirů nad starým městem. Kmotry se pak stali volarští patrioti – pedagog a milovník přírody Lumír Vozábal a muž mnoha zájmů, spojený třeba s Volarským sekáčem nebo festivalem Expediční kamera, Martin Janda. Křtilo se volarskou pálenkou.

Křest kalendáře, který je možné koupit ve volarském informačním centru na náměstí, byl součástí menšího slunovratového happeningu, který navodil atmosféru ve volarském muzeu. Martin Janda se při něm ujal své další příležitostné role veřejného pekaře a upekl pořádnou dávku chleba. K tomu si každý mohl opéct buřta, dát pivo a poslechnout českobudějovickou folkovou kapelu Bonsai č. 3.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky