ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Svatomářským to na krajském svátku hasičů šlo

PRACHATICKO/OBRAZEM – V součtu čtyři dny hostily Prachatice krajský svátek požárního sportu. O postup tu závodili muži, ženy, profesionálové, dorostenci i děti.

      

  

 

 # Středa 21/6 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

 FOTO: Tomáš Přibyl a HZS Jihočeského kraje a OSH Prachatice

Prachatický městský stadion hostil letošní krajská kola hasičských soutěží dětí, dorostenců, mužů a žen i profesionálů po osmi letech. Nejprve se do Prachatic sjely 10. června děti, aby soutěžily v krajském kole Hry Plamen. A o týden později se na městském stadionu utkali v pátek profesionální hasiči, v sobotu muži a ženy a v neděli dorostenci. V soutěžích dobrovolných hasičů reprezentovaly Prachaticko týmy ze Svaté Máří. A těm se dařilo.

Krajské kolo Hry Plamen se mladým hasičům ze Svaté Máří podařilo vyhrát a postoupili do celostátního kola. Mezi muži skončili Svatomářští na čtvrté pozici a ženy byly bronzové. Na čtvrté pozici skončily také dorostenky a dorostenci byli nakonec bronzoví, když navíc Vít Neužil vybojoval první místo a postup mezi dorostenci – jednotlivci. Prachatičtí profesionální hasiči skončili celkově také čtvrtí.

Soutěže dobrovolných hasičů organizuje Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, respektive jihočeské krajské sdružení s Okresním sdružením hasičů Prachatice. A to ve spolupráci s městem a prachatickým územním odborem Hasičského záchranného sboru. Soutěž profesionálních hasičů připravil prachatický územní odbor HZS Jihočeského kraje s Hasičským sportovním klubem.

Že jsou krajská kola hasičských soutěží významnou událostí také celospolečensky, dokládá i to, že nad nimi převzali letos záštitu poslanec a starosta Prachatic Jan Bauer, poslanec Ondřej Babka a také dlouholetý senátor a starosta Hluboké nad Vltavou Tomáš Jirsa.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky