ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Vimperk se představí na velké bavorské výstavě

VIMPERK/ZPRÁVA – Vimperk čeká výjimečná příležitost prezentovat se na Bavorské zemské krajinné výstavě, kterou hostí vimperské partnerské město.

      

  

 

 # Čtvrtek 15/6 2023 – TEXT: Tomáš František Přibyl

 FOTO poskytl Šimon Blaschko, Město Vimperk

Bavorská zemská krajinná výstava začala ve Freyungu ve čtvrtek 25. května. Zájemci ji najdou v novém a architektonicky zajímavém areálu na Geyersbergu. Neotřelé expozice je možné tu navštívit do 3. října a nyní se tu chystá v sobotu a neděli 17. a 18. června Šumavský víkend pod taktovkou Vimperka, který je partnerským městem Freyungu už dvacet let.

„Ve Freyungu představí to nejlepší, co kulturní život ve Vimperku a blízkém okolí nabízí. Mezi hlavní taháky sobotního programu bude patřit vystoupení dechového souboru ZUŠ Vimperk, který nejprve zahraje při pochodu areálem společně s mažoretkami Klapeto, následně se přemístí na hlavní pódium a odehraje plnohodnotný koncert,“ uvedl koordinátor vimperské účasti na této velké výstavě Šimon Blaschko.

„Zapojí se i Státní zámek Vimperk, který bude interaktivní formou prezentovat své stávající expozice. Po oba dny zde budou vimperské stánky s ochutnávkami místních produktů, linorytovou dílnou, kde si bude možné vyrobit pohled Vimperka, či zatočit bubnem štěstí,“ pokračoval Šimon Blaschko.

Návštěvníci Šumavského víkendu navíc dostanou ve stáncích vimperského infocentra nebo Jihočeské centrály cestovního ruchu řadu turisticky důležitých a zajímavých informací o Vimpersku. „A také si budou moci prohlédnout stovky druhů květin, keřů a stromů, které jsou promyšleně vysázeny do krásných kompozic. Květinové záhony města Vimperk mají připomínat babiččinu zahrádku v pošumavské vesnici,“ řekl Šimon Blaschko závěrem.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky