ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Krádeže nářadí pokračují. Tentokrát hlavně pil

PRACHATICKO/ZPRÁVA – Z krádeží nářadí se stávají nejčastější události v policejním zpravodajství pro novináře z Prachaticka. Tentokrát zmizely pily a vrtačka.

      

  

 

 # Středa 14/6 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Po nedávném vyloupení dodávky v Netolicích z neděle na pondělí 5. června, při kterém dosáhla škoda na ukradeném nářadí 150 000 korun, policie aktuálně informuje o dalším případu – krádeži nářadí z objektu bývalé pekárny ve Volarech, který je neobydlený. Pachatel se dovnitř dostal někdy v závěru minulého týdne od 9. do 11. června.

„Dosud neznámý pachatel odcizil dvě motorové pily a jednu elektrickou pilu značky Husqvarna a také elektrickou vrtačku značky Makita, čímž majiteli způsobil škodu za nejméně 17 000 korun. Volarští policisté uvítají k případu jakékoliv informace, které jim můžete poskytnout na telefonní číslo 974 236 740 nebo prostřednictvím tísňové linky 158. Děkujeme,“ uvedla k nové krádeži prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Odcizení nářadí patří k nejčastějším případům, o kterých Policie ČR na Prachaticku v poslední době informuje. A to společně s kyberpodvody. O krádežích nářadí v našem regionu informovali policisté hojně zejména v minulém roce. Jen loni v létě šlo o šest takových událostí za tři měsíce a nyní se zdá, že by se mohl s rozjezdem stavební sezóny tento trend opakovat.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky