ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Česká vláda se ve Vimperku sešla i se starosty

VIMPERK/OBRAZEM – Kabinet premiéra Petra Fialy vyrazil na své letošní druhé výjezdní zasedání do Vimperka. A jednal v kulturním středisku i v hotelu Zlatá hvězda.

      

  

 

 # Středa 7/6 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Vláda Petra Fialy zavedla do svého programu pravidelná výjezdní zasedání loni v dubnu. První tehdy měla na zámku Štiřín a pro letos druhé si vybrala Vimperk. Ministři i premiér se dnes 7. června nejprve dopoledne objevili na různých místech kraje – premiér například na stavbě dálnice D3 a třeba ministr Marian Jurečka zavítal do prachatického hospice.

Po obědě a po čtrnácté hodině pak vládu čekalo jednání v městském kulturním středisku ve Vimperku. Ministři se tu zabývali třeba i národním plánem obnovy. A také se pak sešli v hotelu Zlatá hvězda s představiteli Jihočeského a Plzeňského kraje a také se starosty Vimperska, Strakonicka a Klatovska. Dorazilo jich kolem třiceti.

Starostka Vimperka Jaroslava Martanová a hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba, coby hostitelé vlády, označili setkání s ministry za přínos. Podle vyjádření na tiskové konferenci v salónku hotelu Zlatá hvězda se jednání ministrů se zástupci regionu vedla spíše ve formálním duchu a především šlo o seznamování ministrů se situací a záležitostmi kraje a Vimperska.

Jaroslava Martanová zmínila, že řeč byla například o spolupráci města s ŘSD při jednáních o rekonstrukci průtahu silnice I/4 městem nebo o pokračující rekonstrukci vimperského zámku, kterou si radnice velmi pochvaluje. Město také vzalo ministry do některých firem i knihovny a představilo i své úspěšné asistenty prevence kriminality.

Samotné jednání vlády žádná konkrétní rozhodnutí týkající se Vimperska nepřineslo a na tiskové konferenci se kromě celostátních témat řešilo z regionálních témat nejvíce otáčivé hlediště na zámku v Krumlově.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky