ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Zmizelo další nářadí za sto padesát tisíc korun

PRACHATICKO/ZPRÁVA – V policejním zpravodajství z Prachaticka se objevil další případ vloupání do vozu a krádeže nářadí. Tentokrát přitom s poměrně velkou škodou.

      

  

 

 # Středa 7/6 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

O krádežích nářadí informovala Policie České republiky na Prachaticku hojně zejména v minulém roce. Jen v létě zveřejnila informace o šesti takových případech za tři měsíce. Škody šly přitom do desítek tisíc korun. Nejnovější případ, který se odehrál z neděle na pondělí 5. června, je přitom významnější zejména výší škody.

„Dosud neznámý pachatel se v obci Netolice vloupal do nákladního vozidla Citroen Jumper, ze kterého následně odcizil různé nářadí, a to například ponornou pilu značky Festol s příslušenstvím, digitální metr, AKU pilu a další, čímž poškozenému způsobil škodu za bezmála 150 000 korun,“ uvedla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Vzhledem k tomu, že krádeže nářadí ze zaparkovaných vozidel nejsou na Prachaticku vzácností, by přitom bylo od majitelů rozumnější, aby nářadí v dodávkách a nákladních vozech nenechávali. – Po pachateli zatím poslední krádeže nářadí na Prachaticku pátrají policisté z netolického obvodního oddělení.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky