ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Chystá se krajský svátek hasičského sportu

PRACHATICE/ZPRÁVA – Prachatický městský stadion bude hostit letošní krajská kola hasičských soutěží dětí, dorostenců, mužů a žen i profesionálů. A to po osmi letech.

      

  

 

 # Úterý 6/6 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Půjde o velkou sportovní událost, která nabídne zajímavá klání i pro běžnou veřejnost. Rozložena bude do dvou víkendů. Nejprve se do Prachatic sjedou 10. června děti, které budou soutěžit v krajském kole Hry Plamen a o týden později se na městském stadionu utkají v pátek profesionální hasiči, v sobotu muži a ženy a v neděli dorostenci.

Prachatice budou hostit krajská kola těchto soutěží po osmi letech. Okresní sdružení hasičů se v jejich zajišťování střídají ve spolupráci s krajským sdružením hasičů. V Prachaticích se naposledy konala v roce 2015 a řada by na ně vycházela opět loni, ale kvůli covidové pauze v roce 2020 je program posunut.

Soutěže dobrovolných hasičů organizuje Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, respektive jihočeské krajské sdružení s Okresním sdružením hasičů Prachatice. A to ve spolupráci s městem a prachatickým územním odborem Hasičského záchranného sboru.

Že jsou krajská kola hasičských soutěží významnou událostí také celospolečensky, dokládá i to, že nad nimi převzali letos záštitu poslanec a starosta Prachatic Jan Bauer, poslanec Ondřej Babka a také dlouholetý senátor a starosta Hluboké nad Vltavou Tomáš Jirsa.

„Krajské soutěže jsou celodenní akce. Kolem 8:30 bývá nástup soutěžních družstev, proslovy hostů, starosty krajského sdružení, sliby závodníků a rozhodčích a poté se začíná soutěžit. Vyhodnocení u Plamene a dospělých bývá mezi 15:00 a 16:00 a u dorostu později,“ uvedl pro prachatickoNEWS.CZ za Okresní sdružení hasičů Prachatice
náměstek starosty pro mládež Václav Zaunmüller.

10. června - Krajská soutěž Hry Plamen - Prachatice Tatran - vítězové okresních kol (disciplíny - požární útok a požární útok s překážkami CTIF, štafeta 400 m s překážkami CTIF, štafeta požárních dvojic a štafeta 4x60 m)

16. června - Krajská soutěž Hasičského záchranného sboru - Prachatice Tatran (disciplíny - požární útok, běh na 100 m s překážkami, štafeta 400 m, výstup na cvičnou věž)

17. června - Krajská soutěž mužů a žen - Prachatice Tatran (disciplíny - požární útok, běh na 100 m s překážkami, štafeta 400 m)

18.6. - Krajská soutěž dorostu družstev a jednotlivců - Prachatice Tatran (disciplíny - požární útok, běh na 100 m s překážkami, štafeta 400 m, běh na 100 m s PHP)

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky