ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Středou začíná oprava hlavního tahu k hranicím

ŠUMAVA/ZPRÁVA – Ředitelství silnic a dálnic informovalo, že ve středu 7. června začínají práce na opravě čtyřkilometrového úseku silnice I/4 mířící k hranicím.

      

  

 

 # Úterý 6/6 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) chce opravit povrch úseku silnice první třídy číslo čtyři od křižovatky u čerpací stanice Nová Houžná až do středu Hliniště. Důvodem je stáří, opotřebení a poškození povrchové části komunikace v tomto úseku. Oprava je plánována na celkové ploše silnice zhruba 35 500 metrů čtverečních.

Výběrové řízení se třemi účastníky vyhrála firma Vialit Soběslav s cenou 10,8 milionu korun bez DPH. „Bude odfrézována pouze minimální část povrchu vozovky, na který bude následně pokládán nový dvojitý mikrokoberec. Ten zajistí prodloužení životnosti komunikace, ale také zlepšení jejích protismykových vlastností,“ vysvětlil záměr opravy mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Práce budou probíhat podle plánu firmy a také s ohledem na počasí. Výměna povrchu by ale měla skončit zhruba do měsíce. Řidiči - zejména pendleři – by tu přitom měli počítat se zdržením. Doprava nebude odkláněna na objízdné trasy, ale v místě prací bude zaveden kyvadlový provoz po jedné polovině komunikace.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky