ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Letní kino zahajuje a můžete si ho i pronajmout

PRACHATICE/ZPRÁVA – Letní kino zahájí v pátek první plnohodnotnou sezónu. Kulturní a informační služby zveřejnily také jeho letní program a cenu pronájmu.

      

  

 

 # Pondělí 5/6 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl 

Loni po slavnostním otevření stihlo prachatické letní kino jen malou část sezóny. I ta ale ukázala, že zájem o promítání tu bude – průměrná návštěvnost na představení tu byla zhruba dvě stě lidí. Nyní už však kino čeká celá sezóna od června do září a už má dokončené i částečné zastřešení, které je možné v případě špatného počasí vysunout.

Letošní sezónu zahájí v pátek 9. června v letním kině česká romantická komedie Ostrov v hlavních rolích s Jiřím Langmajerem a Janou Plodkovou. Do konce června jsou pak na programu ještě dvě promítání - vždy v pátek večer. „V průběhu letních prázdnin budeme promítat vždy v úterý a pátek. V červenci od 21:30 a v srpnu od 21:00 hodin,“ uvedla ředitelka KIS Prachatice Věra Houšková.

V létě navíc bude kino hostit sérii pořadů pod souhrnným názvem Letní esence 2023. „Těšit se můžete na program pro děti - Divadlo NaVětvi, Vandu & Standu, Perníkovou chaloupku nebo Úžasné divadlo fyziky – a také na zábavnou talkshow Sirény na cestách, zábavný večer Petra Jablonského nebo koncerty Elišky Kotlínové, Pilsner Jazz Bandu, Šumavanky a Pokáče,“ vysvětlila Věra Houšková.

Ze zveřejněného plánu se zdá, že město a KIS Prachatice sestavily program spíše opatrně bez snahy o bombastické či vyspělejší a nákladnější kulturní akce. - Rada města už také schválila, za kolik si může letní kino pronajmout veřejnost. Cena byla stanovena na 700 korun bez DPH za hodinu. K tomu je třeba pak počítat s cenou za případný pronájem techniky a služeb a nájemce zaplatí i spotřebu elektrické energie podle aktuálního ceníku.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky