ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Cena za dvacet let práce pro zdravotně postižené

PRACHATICE/ZPRÁVA – Prachatická radnice získala už třetí nominaci na prestižní Cenu Mosty. Tentokrát za dvě desetiletí práce ve prospěch zdravotně postižených.

      

  

 

 # Pátek 26/5 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

 FOTOGRAFIE poskytlo Město Prachatice 

Cenu Mosty uděluje Národní rada zdravotně postižených už dvacet let za aktivity přispívající významným způsobem ke zlepšení situace osob se zdravotním postižením. Ceny za loňský rok se rozdávaly před několika dny ve velkém sále Slovanského domu v Praze za účasti patronky ceny, kterou je bývalá první dáma Česka Livie Klausová.

Národní rada zdravotně postižených při udělování cen vybírá z navržených - za loňský rok jich bylo bezmála padesát - pět nominovaných v každé kategorii. Prachatice byly takto na Cenu Mosty nominovány v kategorii institucí veřejné správy už potřetí. Ani jednou se nestaly celkovým vítězem, ale i tak je počet nominací velký úspěch. A to i proto, že letos šlo o nominaci za dvacet let práce ve prospěch osob se zdravotním postižením.

Zleva: Hana Rabenhauptová, bývalá první dáma Livie Klausová, místostarosta Jan Kotrba a dole předseda Národní rady zdravotně postižených Václav Krása.

Cenu v Praze převzala za město Hana Rabenhauptová, která je na radnici v péči o zdravotně postižené vůdčí osobností a sama byla na Cenu Mosty také nominována za rok 2012. Druhým přebírajícím ceny byl místostarosta Jan Kotrba.

Výčet toho, co město za posledních dvacet let udělalo pro zdravotně postižené, je hodně dlouhý. Namátkou je to třeba provoz Taxíku Maxíku, řada osvětových dokumentů, hřiště pro seniory v parku Mládí či nákupy tabletů, které pomáhají úředníkům při komunikaci se zdravotně postiženými. Je to ale třeba také několikaletý projekt Šance pro život, ve kterém jde o zaměstnávání zdravotně postižených, bezbariérové toalety na radnici nebo třeba i pravidelné vyhledávání a odstraňování bariér ve městě.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky