ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Retorno dei fiory na Kratochvíli denní i večerní

KRATOCHVÍLE/OBRAZEM – Po čtyřech letech hostí Kratochvíle opět výstavu květinových instalací. Vidět je možné je ve dne, ale konala se tu i večerní prohlídka.

      

  

 

 # Úterý 23/5 2023 - TEXT A FOTO: Ivan Janota 

Výstava dostala italsko-český název Retorno dei fiory – Návrat květů právě kvůli tomu, že se květinové instalace do nádherných renesančních interiérů zámku vrátily po čtyřech letech. Otevřena je od pátečního večera 19. května a veřejnost si ji může prohlížet od následující soboty do neděle 28. května vždy v době od devíti hodin do půl čtvrté odpoledne.

Koncept výstavy připravil jeden z předních českých floristů Slávek Rabušic a jednotlivé aranže už tradičně zhotovili zahradnice a zahradníci z významných jihočeských památek – například ze Zlaté koruny.

V sobotu 20. května pak měli návštěvníci zámku možnost si aranže prohlédnout i při večerním osvětlení. Před zámkem je tu přivítal nový kastelán Petr Šmíd a pak bylo možné se zámkem a iluminovanou zahradou procházet volně. Připraveni tu však byli i průvodci, aby odpovídali na případné dotazy.

A navíc se tu uskutečnil koncert pěveckého sboru Nuzický zvonek – každý, kdo na zámek přišel, si mohl sednout a poslouchat ho. Sbor přitom zpíval při otevřených oknech, a tak byl nádherný zpěv slyšet i v zahradě nasvícené svíčkami a ohni. A k tomu se na hladině vodního příkopu pohupovala krásná loďka…

Atmosféra tu prostě opět byla úžasná a plná renesanční krásy.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky