ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Na přejezdu ve Vimperku se srazilo auto a vlak

VIMPERK/ZPRÁVA – V ulici Karolíny Světlé ve Vimperku se dnes 22. května srazila dodávka a vlaková souprava. Řidiče automobilu musel transportovat do nemocnice vrtulník.

      

  

 

 # Pondělí 22/května 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

 FOTO poskytla Záchranná služba Jihočeského kraje.

Vážná nehoda se stala dnes 22. května krátce po půl jedenácté dopoledne. "Řidič nákladního automobilu vjel na nechráněný železniční přejezd ve chvíli, kdy tudy projížděl vlak jedoucí od Strakonic ve směru na Volary. Řidič nákladního automobilu byl s těžkým zraněním letecky převezen do nemocnice. K dalším zraněním nedošlo," uvedla pro média prachatická policejní mluvčí Martina Joklová s tím, že strojvedoucí před jízdou alkohol nepil, ale u řidiče dodávky nebylo možné test udělat kvůli jeho zdravotnímu stavu. Přejezd byl uzavřen a na místo vyjela Drážní inspekce.

Záchranná služba na místo poslala dvě pozemní posádky a vrtulník. "Řidič dodávky zůstal po nárazu v bezvědomí a ve voze zaklíněn, následně došlo spontánně k úpravě vědomí a se záchranáři komunikoval. Bylo nutné jeho vyproštění na páteřní desce. Poté mu byl zajištěn žilní vstup a podány nitrožilně léky, byl imobilozován na vakuové matraci a fixován pánevním stabilizačním kompresním pásem. Následně jej záchranáři se středně těžkým poraněním hlavy letecky transportovali do českobudějovické nemocnice," dodala podrobnější informace mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky