ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Pro vážně zraněného motorkáře letěl vrtulník

PRACHATICE/ZPRÁVA – Pár desítek metrů nad odbočkou k Lázním sv. Markéty v Prachaticích se srazilo osobní auto a motorkář. Na místo letěl vrtulník záchranářů.

      

  

 

 # Pátek 19/5 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Vážná dopravní nehoda se stala dnes 19. května krátce po patnácté hodině. Podle dopravního zpravodajství Policie ČR se na silnici II/141 z Prachatic na Volary srazilo osobní auto a motorka zhruba v polovině stoupání za odbočkou na Lázně Sv. Markéty. Policie bližší informace zatím nezveřejnila a příčiny nehody vyšetřuje.

Policisté nejprve silnici uzavřeli a dopravu odkláněli na Ktiš a Zbytiny, ale po šestnácté hodině už nechávali vozidla projíždět kyvadlově. Na místo vyjížděli také hasiči a záchranná služba sem poslala tři posádky se sanitkami i vrtulník letecké záchranné služby. Zranění utrpěl jak řidič motocyklu, tak řidička osobního auta.

„Muž ve středním věku cestující na motocyklu utrpěl středně těžká až těžká poranění v oblasti končetin a pánve. Bylo tedy nutné ho zajistit dvěma žilními vstupy, imobilizovat jej vakuovou matrací a fixační pánevním pásem a podat mu nitrožilně nezbytné léky. Po zajištění stavu byl letecky transportován do českobudějovické nemocnice,“ uvedla pro novináře mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová. U řidičky měli lékaři podezření na lehké poranění pohybového aparátu a převezli ji do prachatické nemocnice k dalším vyšetřením.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky